trainingen

De trainingen van boksclub de Groot zijn afwisselend opgebouwd. Na een goede warming-up wisselen verschillende modules zich af, Er wordt vaak afgesloten met sparren.
Boksclub de Groot geeft technisch correct les.
Of je nu alleen voor het verbeteren van je conditie komt, technisch goed wilt leren boksen of het wedstrijdboksen ambieert, alles is mogelijk bij boksclub de Groot.
Een goede workout gegarandeerd.  

 

de trainingen:

 Bij boksclub de Groot ben je welkom vanaf 12 jaar. De trainingen zijn didactisch en afwisselend opgebouwd. De trainingen starten met een warming-up. De warming-up bestaat vaak uit touwtje springen en verschillende kracht/rek/ strek oefeningen. Het middenstuk wordt afgewisseld met coördinatie, kracht, conditie of techniek modules. De training word afgesloten met sparren en het sparren in de ring. Het sparren komt alleen voor op donderdagen. Leden hebben vrije keuze om aan sommige onderdelen niet mee te doen, zoals het sparren. Er word ten allen tijde op toegezien dat iedere lid op zijn/ haar niveau mee kan doen aan de trainingen. Aan beginners worden de basistechnieken 1 op 1 uitgelegd voordat zij 100% meedraaien met de groep.
de trainingen vinden iedere maandag en donderdag plaats van 19:30 t/m 20:30 in de sportzaal van dorpshuis hanswijk, hanswijk 1 egmond aan den hoef. 

Bij boksclub de Groot wordt er technisch correct boksles gegeven. Eerst worden de basistechnieken aangeleerd, hierna de gevorderde technieken. Het is belangrijk dat de bokstechniek goed is, hiermee komen snelheid en kracht in de stoten vanzelf.
wij verlangen van nieuwe leden dat zij z.s.m. hun eigen boksmaterialen aanschaffen. 

De trainingen zijn verdeeld in conditietrainingen en techniek/ sparring training. het is belangrijk dat je je sieraden af/ uit doet.

conditietraining:

Op maandagavond ligt de focus op conditietraining. De conditietraining word vaak in de vorm van een circuit training uitgevoerd. Voorbeelden van deze onderdelen zijn: buikspieroefeningen, krachtoefeningen, bokszakken, bokspeertje en de boks spiegel. Ieder circuitonderdeel draagt bij aan het verbeteren van de (boks) conditie. Een algehele intensieve workout gegarandeerd.

techniektraining:

Op donderdagavond ligt de focus op (boks)techniek training. Hier komen stootcombinaties, ontwijken/ slippen, coördinatie, sparren en het sparren in de ring in voor. Wij hebben een boksring volgens de officiële afmetingen waarin wij het boksen in de ring kunnen simuleren. Er wordt op toegezien dat iedere lid op zijn/ of haar niveau kan meedraaien in de groep.

Boksmaterialen zoals bokshandschoenen, stoothandschoenen en springtouwtjes kunnen geleend worden van boksclub de Groot tijdens de trainingen. Er wordt van de leden verlangt dat zij naarmate zij langer lid zijn hun eigen boksmaterialen aanschaffen. Dit kan bij boksclub de Groot of bij een derde partij.

 Proefles:

De eerste en de tweede proefles zijn gratis, hierna €7,50 per losse les. Zorg dat je het quit formulier ingevuld hebt meegenomen en overhandig deze voordat je aan de proefles begint. Je kunt het formulier ook digitaal invullen, ondertekenen en  uploaden in het contact formulier op de contact pagina. 
mailen kan ook, Doe dit naar contact@boksclubdegroot.nl
Zonder het quit- formulier mag er niet worden deelgenomen aan de  lessen, dit geld ook voor proeflessen.

                                         — Het formulier kun je samen met het inschrijfformulier onderaan deze alinea downloaden —

Bij een proefles en in de weken daarna word je als beginnende bokser aan een ervaren bokser gekoppeld. Hij/ zij zal je alle basis technieken en oefeningen uitleggen, waaronder: voetenwerk, bokshouding, dekking, stoottechnieken, ontwijk en
sliptechnieken. sparren in een proefles is mogelijk mits aan alle voorschriften is voldaan en in duidelijk overleg met de trainer.
Zorg dat je al je sieraden af/ en uit doet voordat je begint aan je (proef) les.

 

 

Inschrijf-formulier

Quit-Formulier

Checklist Training:

Wat neem ik mee naar de training?
– Quit- claim & inschrijf- formulier
– T- shirt
– Korte of lange sportbroek
– Sportschoenen voor in de zaal met blanke zool
– doe sieraden af/uit
– Handdoek, er zijn kleedkamers en douches aanwezig
– Fles water of sportdrank
– Bokshandschoenen (beschikbaar bij b.k de groot)
– Stoothandschoenen ( beschikbaar bij b.k de groot)
– Springtouw ( beschikbaar bij b.k de groot)
– Boks bitje
– wij verlangen van nieuwe leden dat zij z.s.m. hun eigen materialen aanschaffen 
– ‘leave your ego at the door and your sweat on the floor’

Voor meer informatie over het recreatief/ wedstrijd boksen  check onze FAQ pagina of neem cotact met ons op