OVER BOKSCLUB DE GROOT

Wij zijn een boksclub voor boksers van elk niveau. We besteden veel aandacht aan de persoonlijke wensen & behoeften van onze leden. 
je bent welkom vanaf 12 jaar. 
Wij zien er op toe dat iedereen op zijn/ haar eigen niveau het boksen kan beoefenen.
Wij bieden boksen aan voor de regio’s egmond aan zee, egmond aan den hoef, egmond binnen, bergen, heiloo, alkmaar en zaanstad.

Bij boksclub de groot is het mogelijk om recreatief te boksen, maar ook hebben wij mogelijkheden voor wedstijdboksers. 
Bij ons zit boksen in het bloed, al vanaf 1964.
Boksclub de groot verzorgd afwisselende bokslessen die aan slaan en je bij blijven.

Sinds de oprichting in 1964 bieden wij boksen aan voor de regio’s egmond aan zee, egmond aan den hoef, egmond binnen, bergen, heiloo, alkmaar en zaanstad. Wij zijn begonnen als boksclub Pettit, maar begin 2019 hebben wij de naam veranderd naar boksclub de Groot. Door ons lange bestaan hebben wij een bewezen trackrecord in de bokssport en goede connecties in de Egmonden en ver daar buiten.

 

 

onze  trainers:
Boksclub de groot heeft vijf trainers die rouleren voor de training.
Elke trainer heeft een eigen achtergrond en specialisme in de bokssport. Zo ontstaat er variatie in de trainingen, iets wat als prettig word ervaren door onze leden.  
De hoofdtrainer is Kees Spanjaardt van boksclub de ring in Oostzaan. boksclub de groot heeft een samenwerkingsverband met deze boksclub om  extra mogelijkheden te bieden voor de wedstrijdboksers van boksclub de Groot.

 

 

 onze kernwaarden:
– Boksen met respect voor elkaar
– Spelenderwijs leren boksen
–  Stimuleren van het belang van sporten
– Stimuleren van de bokssport in het algemeen

Onze Missie:
‘Het verzorgen van bokslessen op een professionele en technische wijze. Het begeleiden van zowel recreatieve als wedstijdboksers in het behalen van hun persoonlijke doelen’.
‘Het continue stimuleren van de leden om ze  blijvend te enthousiasmeren voor de bokssport’.

Onze Visie:
‘ Het kunnen bijdragen aan een gezonde levensstijl en de leden kunnen bijstaan in het  behalen van hun persoonlijke doelen’.

Onze slogans:
‘Boksclub de Groot, niet weg te slaan’
     
      – When life gets tough –
– put on your boxing gloves –

 

Onze activiteiten:
– Het geven van bokslessen voor onze leden in de vorm van conditie/ techniek trainingen en sparring.
– Het opleiden/ begeleiden van wedstrijdboksers d.m.v. conditie, techniek/ sparring/ ringtraining.
– Het verzorgen van interessante boks seminars voor onze leden.
– Het verzorgen van buitentrainingen voor onze leden.
– Het verzorgen van  boks- seminars voor middelbare en hogescholen
– Het verzorgen van boks- seminars voor bedrijven ( teambuilding)
– Het verzorgen van personal training in de vorm van boksen.

 

 

onze Historie:

BOKSCLUB DE GROOT IS BEGONNEN ALS BOKSCLUB PETTIT EN IS OPGERICHT IN 1964 IN EGMOND AAN ZEE.  DE EERSTE TRAININGEN WERDEN GEGEVEN IN EEN GARAGE. DE VIJF EGMONDERS VAN HET EERSTE UUR WAREN: C. DE GRAAF, D. GROEN, G. DEKKER, M. GUL EN A. PRINS. IETS LATER KWAM KEN PETTIT ERBIJ EN HIJ HEEFT DE CLUB IN GOEDE BANEN GELEID.  VANAF 1969 IS DE CLUB VERHUIST NAAR DE GROTE SPORTZAAL VAN DORPSHUIS HANSWIJK IN EGMOND AAN DEN HOEF. Vanaf het begin had de club 

IN 1988 HEEFT W. DE GROOT DE CLUB OVERGENOMEN EN HET GEVORMD TOT WAT HET NU IS. ER IS DUS AL 55 JAAR BOKSEN IN DE EGMONDEN. EIND 2018 IS W. DE GROOT PLOTSELING OVERLEDEN. BEGIN 2019 IS ER EEN NIEUW BESTUUR GEVORMD WAARBIJ IS GEKOZEN OM MET EEN TRAINERSGROEP DE TRAININGEN TE VERZORGEN. DE VASTE DONDERDAGAVOND  is UITGEBREID MET DE dinsdagAVOND en om de oud trainer te eren is de naam veranderd naar boksclub de groot.

 

IN JUNI 2019 zijn BOKSCLUB DE GROOT EN BOKSTEAM DE RING OOSTZAAN EEN FORMELE SAMENWERKING AANGEGAAN. KEES SPANJAARDT IS OP PAPIER DE HOOFDTRAINER VAN BOKSCLUB DE GROOT. DIT BETEKENT DAT ER BINNEN BOKSCLUB DE GROOT weer  mogelijkheden zijn voor wedstrijdboksers.